2010. július 24., szombat

Takaró és egy kis Tralala/Baby cover and a little bit of Tralala

Azt hittem, hogy egy kicsit gyorsabban fogok haladni Dominik-baba takarójával, de annyi színnel kell dolgoznom, hogy gyorsan megy az idő, és kevésnek tűnik az elvégzett munka. De azért van egy-két fotóm, amit meg tudok osztani Veletek. Látszik, hogy azért dolgozom. Azt hiszem, akkor lesz minden látványos, amikor az egész takaró ki lesz varrva.

Ma, hosszú idő után lány-bulit tartottunk kedves, régi barátnőimmel, így meg tudtam mutatni Krisztának, hogy milyen takarót választottam. Szerencsére tetszik neki, úgyhogy ez most egy kicsi lökést adott ahhoz, hogy varrjak. Bár inkább időre lenne szükségem, nem biztatásra. :)

I thought I can be a bit quicker with Dominik's baby cover but there are a lot of colours in it and I have to change quite often so it takes up much time and the work done seems to be almost nothing. Yet I have some photos that I can share with you. You can see that I am working! I believe everything will be more visible and spectacular when almost the whole cover will be finished. Today, after so many months we could have a chat with my friends (there are four of us...), so I could show Kriszta what kind of blanket I have chosen. Fortunately she likes the motifs and the whole blanket and this gave me a energy to go on with sewing. Though I would need more time since I have energy and pleasure!







Mivel a takaró nem ad - még - azonnali sikereket ("csak" örömöt), muszáj volt elkészítenem egy kisebb darabkát. Egy Tralala mintát választottam azokból, amit Márti küldött át nekem, és készítettem belőle egy kis apróságot. Bártfai Zsuzsi barátnőm szülinapját is tartottuk ma, és neki szántam ezt a munkámat, amit kulcstartónak szántam neki (épülő új házuk kulcsaihoz.).
Látom a blogolók között, hogy sokan dolgoznak ezekkel a mintákkal, és abszolút megértem, hogy miért. Egyszerűségükben olyan szépek, elegánsak, vidámak! Élvezet készíteni őket. Már egy csomó másikat is kiválasztottam, amit meg szeretnék varrni!

As the baby cover doesn't give immediate success ("only" pure pleasure) I simply had to prepare a smaller piece. I have chosen a Tralala design sent by Márti. We held my other friend's birthday today and I prepared this cross-stitch piece to her. I imagined it to be a keychain (for the keys of their new home). I can see among the other bloggers that there are many of us who work with Tralala and I absolutely understand why. In their simplicity they are so beautiful, elegant and cheerful. It is a real pleasure to see them coming alive on your fabric. I have chosen many others that I intend to prepare!




Olyan gyorsan megy az idő, amikor ezeket a csodákat készítem! Ezt hívják a pszichológiában "flow"-élménynek??? Mert tényleg REPÜL az idő varrás közben!!! Most olvastam: a flow-élmény hatására megáll az idő... Akkor lehet, hogy az én élményem mégsem flow...

Time really flies when I'm sewing! Is this the feeling that psychology calls "flow"? I've just found it: as the effect of flow experience time seems to stop. What I feel then must be something else.

És ha már két barátosném szóba került, nem maradhat ki a harmadik kedves barátnőm... Tóth Zsuzsi, íme a répatorta receptje:

Hozzávalók:
3 bögre reszelt répa
2 bögre liszt
2 bögre cukor
1,5 dl étolaj
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj (Krisztának nem)
1 teáskanál só
1 teáskanál vanília aroma (a színtelen változat, Tecsóban azon a soron találod, ahol a pudingporok, sütőporok, vaníliáscukrok stb. leledzenek)
Az összes fenti hozzávalót összekeverni, és 4 tojást belekeverni, egyenként. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítani és kb 45 percig sütni 140 fokon. Teljesen hagyjuk kihűlni a tésztát, majd kenjük meg a krémmel, melynek hozzávalói:
75 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 teáskanál vanília aroma (a színtelen változat)

A tetejére szórhatsz a Gianni kedvenc beszerzőhelyén (Lidl :) ) kapható ún. "Haselnuss-Krokant" szórást. Jó étvágyat!

And for the sake of my other great friend, here is the recipe of my carrot cake:
3 cups grated carrot
2 cups flour
2 cups sugar
150 ml oil
2 teaspoons baking soda
2 teaspoons cinnamon
1 teaspoon salt
1 teaspoon vanilia flavor (white colour)
Mix the ingredients well and add four eggs one by one. Put the paste into the oven pan previously covered with paper. Bake the cake for about 45 min. at 140C. Wait until the bake cools down then cover it with the cream made up of:
75 dkg mascarpone
15 dkg pounded sugar
2 teaspoons vanilia flavor
If you like you can decorate it with some kind of nuts (but it's optional).










2 megjegyzés:

  1. Üdv a Tralala imádók táborában :)
    A répatorta receptjét pedig elviszem és kipróbálom, köszi szépen!

    VálaszTörlés
  2. A hímzések szépek, a recept guszta, a megfejtésed jó! :) Köszi, hogy velem játszol!

    VálaszTörlés