2010. július 6., kedd

Lekvár és egyebek /Jams and others

Sziasztok!
Azt hittem, hogy majd nagyon gyorsan befejezem ezt a Lanarte-képet, de olyan sok hátraöltés van benne, hogy még mindig dolgozom vele. Az arany keret hímzését befejeztem, de már yo-yo-zott a szemem ettől az öltögetéstől... Ti szerettek az ilyen fémes szállal dolgozni? Én már alig vártam, hogy körbeérjem a képet... Ráment két napom...

I thought I manage to finish my Lanarte kit quickly but there are so many back-stitches in it that I still have to spend some time with it. I could finish the golden frame but my eyes got sore while I was sewing it. Do you like using this kind of metal yarn? To tell the truth I was fed up with it since I spent two days with this gold yarn.

Időközben sikerült eltennünk az idei első adag málnalekvárt is. 11 kg málnát vásároltunk, és drága szüleim el is készítették a lekvárt. Tudnotok kell, hogy Nóri lányunk imádja a málnalekvárt. Először két éve tettünk el málnát, és mivel csak mi, lányok fogyasztjuk (a férjem és Misi fiunk nem szereti), most tavaszig kitartott a 2008-as befőzés. Most viszont neki kellett veselkedni egy újabb befőzésnek. Kétszer kellett megfőzni a lekvárt, mert első alkalommal nagyon hígra sikerült - inkább szörp volt, mint lekvár. De most már készen vannak, és fel is költöztettem őket a polcra!

In the meantime we prepared some raspberry jam as well. We bought 11 kilos raspberry and my dear parents made jam from it. Just to be clear: our daughter, Nori loves raspberry jam. We tried to make jam from raspberry two years ago and as my husband and son do not like it we did not run out of it until this spring. But now we had to make jam again. This time we had to cook the raspberry twice because at first it was too liquid - it was rather a syrup not a jam. But for the second time we were successful and now the jars are on the shelves. :)




Majdnem olyan szépek, mint egy keresztszemes készlet... :) :) :)

They are almost as beautiful as a cross stitch kit... :) :) :)

Még jó múltkor (mikor eldöntöttem, hogy én is indítok egy blogot), készítettem pár fotót arról a takaróról, amit anno Misi-fiacskámnak készítettem. Itt most megnézhetitek ezeket is. Most Bogi használja a takarót. Hát jó... kék szegélye van, dehát inkább egy kislánynak kék, mint egy kisfiúnak rózsaszín. Meg amúgy is: Bogi még nem panaszkodott miatta. Az angyalkát érdemes közelebbről is megnézni, mert ilyen angyalkák fognak dominálni Kriszta-barátnőm takaróján is.

Some weeks ago (when I decided to start a blog), I made few photos of the blanket I had prepared to my son, Misike. Here you can see these pictures. Now Bogi is using this cover. OK, I know that it has blue fringes but rather a girl with blue than a boy with pink... Otherwise: Bogi has not complained about the colours. You should have a closer look at the angel because this kind of angel will dominate on Kriszta's cover...

2 megjegyzés:

  1. Szépek a munkáid :)
    AZ angyalka kislány a kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. Szia Kozi!
    Először is üdv a blogolok között! :)
    Szépek a munkáid és a lekváraid is (tavaly én is főztem málnát de csak fele ennyi kilóból mert nekem az eper a kedvencem és abból min 20 kiló évente-kétévente : ) Szeddmagadban szoktam leszedni (és közbe rengeteget meg is eszek) aztán anyukámnak viszem befőzni, majd közösen a 2 család elfogyasztjuk :)) ) Meg a meggy és a sárgabarack, nyami-nyami.. de ne erről regéljek..
    Köszi, hogy jártál nálam, én is jöttem és a 4ik követőd lettem : ))
    Köszi a névnapi köszöntést is és azt is hogy jelentkeztél a játékomra, az ajándék hímzés része elkészült közbe és feltettem, kukk be újra sok szerencsét neked (is) ! :)
    Emese

    VálaszTörlés